неділю, 3 березня 2019 р.

МУКАЧЕВО. Благочинний Мукачева взяв участь у освяченні пам'ятника Святого Мартина.

3 березня, у центрі Мукачева на площі Кирила та Мефодія відбулось урочисте відкриття скульптури покровителя міста Святого Мартина на коні.
На відкриття прийшов мер міста Мукачева Андрій Балога, головний меценат проекту та його автор Михайло Кіш, духовенство міста та мукачівці.
З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Української Православної Церкви (ПЦУ) Варсонофія, участь у заходах прийняв Мукачівський благочнний, капелан Закарпатської єпархії, настоятель Спасо-Преображенського храму м.Мукачево, протоієрей Віктор Худяк.
Як зазначає Мукачівська міська рада, пам'ятник закладений до 1700-річчя від дня народження покровителя міста.
Скульпторами є Степан Федорин, Микола Гурмак, а матеріал постаменту- травертин, скульптурна композиція бронза. Виготовлення пам’ятника і виливка бронзи проходила в Мукачеві.
— Цікаво, що на Закарпатті досі не було жодної кінної скульптури і постать Мартина-вершника стане першою за всю історію краю, - каже професор, професор УжНУ, президент Регіональної туристичної організації Закарпаття Федір Шандор.
Він зазначає, що скульптурна композиція вагою більше 33 тон, висотою понад 4 метри і вона стане тим об’єктом, яким притягуватиме в місто туристів.

Прес-служба Закарпатської єпархії, за інформацією Мукачево.нет







Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: