четвер, 21 лютого 2019 р.

ВИНОГРАДІВ. Духовенство Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ) взяли участь у заходах з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні.


20 лютого 2019 року, в м.Виноградів, з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Української Православної Церкви (ПЦУ) Варсонофія, настоятель Свято-Успенського храму протоієрей Василь Гесня, звершив Чин поминальної панахиди за загиблими під час Революції Гідності. Захід-реквієм пройшов біля пам’ятного хреста Небесній сотні у Виноградові.

Віддати шану та вшанувати подвиг учасників революції Гідності, які загинули під час кривавих подій на Майдані, прийшли керівник виконавчого апарату Єлизавета Арвай та начальник організаційного відділу ради Лариса Лабатій, заступник міського голови Сергій Грабар, громадські активісти та місцеві жителі.
Учасники зібрання відзначили, що Герої Небесної Сотні віддали найцінніше – своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи європейське майбутнє України. За весь час протистоянь Майдан об'єднав десятки тисяч українців, які пліч-о-пліч боролися за незалежність і справедливість. І від нашого вибору буде залежати, в якій країні жити, і чи збережеться пам'ять про померлих героїв.
Пам'ять полеглих співвітчизників присутні вшанували хвилиною мовчання. Після чого до пам’ятного Хреста були покладені квіти.

Прес-служба Закарпатської єпархії.






Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: