пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

ТЕРМІНОВЕ ЗВЕРНЕННЯ УПРАВЛІННЯ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ (ПЦУ) ДО КЕРІВНИКІВ ХУСТСЬКОЇ ТА МУКАЧІВСЬКОЇ ЄПАРХІЙ УПЦ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ.


УВАГА! Як стало відомо з достовірних джерел, представники Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату та Мукачівської єпархії УПЦ Московського Патріархату ( так званої «Мукачівської Православної єпархії»), а саме секретарі цих єпархій -  протоієрей Віктор Місо та протоієрей Іван Розман, з благословення своєї «Закарпатської верхівки», мають намір дати інтерв'ю на місцевому телеканалі, в якому звинуватять прихильників Української Православної Церкви (ПЦУ) на Закарпатті  у фальсифікації волевиявлення вірян, які своїм парафіяльним рішенням  вирішили вийти з підпорядкування Хустської єпархії УПЦ МП та приєднались до Закарпатської єпархії Української Православної Церкви ( ПЦУ ).
      Ще однією метою даного інтерв'ю буде навмисна дискредитація  єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, що нібито ним були «загнані «тітушки» для рейдерства та захвату храмів  в смт.Ясіня Рахівського району, та для «силового переконання» вірян щодо участі у зборах релігійних громад,  які вирішили покинути Російську Православну Церкву ( УПЦ МП ) на Закарпатті »
     В зв'язку з цим Управління Закарпатської єпархії Української Православної Церкви ( Православної Церкви України ) звертається до представників Хустської та Мукачівської єпархії УПЦ Московського Патріархату, а де-факто Російської Православної Церкви на Закарпатті, з наступним :
 Дорогі представники Московського Патріархату на Закарпатті, хіба вам ще не набридло брехати?  Ви довели, що Бога не боїтеся своїми діями і про це всі знають! Ви кажете, що «жодна парафія Хустської єпархії не заявляла про намір змінювати свою підлеглість».
Це – чистої води неправда, бо люди втомились чекати і йдуть від вас із власної волі. Дякуємо віруючим, що вони не опустили руки. Якщо священик зрадник, служить державі-агресору, то не всі в селі зрадники. До яких пір продавати українські міста і села агресорові, закликати в Україну зелених чоловічків?
Хто міг би перевернути розум села у відношенні 200-300 проти вас і тільки 10-20 за вас?
Ви видумали «порушення законних прав на свободу віросповідання». Це ви порушуєте законне право парафіян на свободу вибору Церкви. Коли парафія вирішила перейти, навіщо обмежуєте її право?
Стверджуєте, що «монастирі та парафії, що входять до складу Хустської та Мукачівської єпархій, діють у відповідності до чинного законодавства».
Де є правда? Неодноразово ваші  «герої Інтернету», найодіозніші із вас, паплюжили українську владу, Українську Церкву, розпалювали міжрелігійну ворожнечу та ображали  релігійні почуття християн, наших віруючих. Їх дії не відповідали ні законодавству, ні Святому Письму, та ви мовчали. А якщо до слова, то їх дії навіть на Раді Церков засудили.

А напади ваших тітушок на мирних жителів – парафіян храму Свято-Рождества Богородиці с.Пилипець Міжгірського району під час богослужіння на свято Воздвиження Хреста Господнього у  2015 році теж відповідають законодавству?
Що таке законність у ваших єпархіях? Новий термін. Весь світ спостеріг, як ваш предстоятель єдиний із 500 присутніх у Верховній Раді не піднявся на честь Героїв України. Тож не дивно, що його підлеглі перетворили Божі храми і монастирі, Лаври на осередки антиукраїнської антидержавної пропаганди та на склади зброї для ворогів України. Вашим порушенням законності немає меж…
    Дивно чути про вашу законослухняність! Президента, Героїв України, ні живих, ні мертвих, не поважаєте, протестуєте проти Верховної Ради, ганьбите Вселенського Патріарха. Хіба так поступають законослухняні?
Ви ж Президента не почули двічі. Зігнорували Вселенського Патріарха, який вашого главу окремим зверненням запрошував бути обраним головою ПЦУ. А ваш "архієрей з вароша" підписав у квітні звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про створення в Україні Помісної Церкви, а сам побоявся приїхати на Об'єднавчий Собор у м.Київ. Це Ваша правда!
Ви називаєте Помісну Українську Православну Церкву «так звана ПЦУ»! Православну Церкву України благословив Вселенський Патріарх, Священний Синод Вселенського Патріархату і вручив їй Томос, визнали Верховна Рада України, Президент України та Кабінет Міністрів, Помісні Церкви, дипломатичні корпуси сусідніх держав… Невже цього мало? «Законослухняні», де ваша законослухняність?
Ви говорите , що  «цькують» ваше духовенство? Це нахабна брехня! Де є розбій, постраждалі? Кого побили? Де є злочини?  Де відбулося «загарбання майна»? 30 років ви одурювали і одурюєте нині наших вірян і ввесь світ, коли вся правда відкрита. Громада є власником свого церковного майна! Невже вона не має права ним розпорядитися за власним вибором?
Представники державної влади слідкують за дотриманням норм закону, засвідчують їх дотримання чи порушення. А хто повинен бути присутній на акті переорієнтації громади? Невже представники влади повинні закрити очі на ваше беззаконня?
    Ви проклинаєте представників влади так, як проклинали Гетьмана Мазепу, Патріарха Філарета та інших видатних українців. А чи не повернуться всі прокляття на вашу голову? Ніде не дінуться ваші прокляття, мусять повернутись до тих, хто їх породив. Не шкодуєте ви своєї голови. Ваші прокльони сьогодні чи не такі, як прокльони з минулого. Проклятого вами Мазепу похоронила Вселенська Патріархія. Патріарха Філарета Константинополь виправдав. Не кляніть, бо воно нікуди не дінеться, воно залишиться вам, дітям вашим і онукам.

Неправомірних дій на парафіях у Закарпатської області немає. У кожної людини і кожної релігійної громади є свобода совісті і право вибору. Якщо ви справді християни і хочете Богу служити, будьте законослухняні. Українське законодавство лояльне, навіть благородне! Верховна Рада України передбачила для вас можливість молитися за агресорів Української держави. Дає вам право молитися за керівників країни-агресора.
Московська Церква як користувалась, так і нині користується неправдою.
    Отці, не бунтуйте народ! Ваш протест проти Української Православної Церкви  розцінить Господь Бог, як зраду свого народу. Невже ви не знаєте премудрі слова Гамалиїла, учителя Ізраїля: «якщо це діло від Бога, то щоб нам не стати противниками Бога» (Діяння 5,39). Така діяльність суперечить Святому Письму, канонам православної церкви і тверезому розуму.
    Будьмо єдині! І замість того щоб займатись обманом – наверніться до Христа, та працюємо разом задля спасіння наших парафіян ! Нехай Господь Вам допоможе зійти з хибної дороги.

З молитвою за вас Управління Закарпатської єпархії Української Православної Церкви ( Православної Церкви України).


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: