вівторок, 15 січня 2019 р.

Елладська церква вступила в євхаристійне спілкування з ПЦУ

Православну церкву України та її предстоятеля згадали в диптиху під час літургії в Афінах, яку вів предстоятель Елладської православної церкви архієпископ Ієронім II.
Під час служби в Благовіщенському кафедральному соборі архідиякон назвав ім'я митрополита Київського і всієї України Епіфанія поряд з іншими головами православних церков – патріархами, митрополитами й архієпископами.
Як повідомлялося, 15 грудня об'єднавчий Собор у Києві затвердив Статут Православної церкви України і обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія її предстоятелем – митрополитом Київським і всієї України. 6 січня він отримає від Вселенського патріарха Варфоломія Томос про автокефалію української церкви.
29 листопада завершився триденний Синод Вселенського патріархату, одним з рішень якого стало затвердження проекту Статуту Православної церкви України
11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській помісній церкві, визнав канонічними ієрархів і таїнства УПЦ КП і УАПЦ, визнав недійсною накладену Москвою на патріарха Філарета анафему і скасував надане у 1686 році московському патріарху право висвячувати київського митрополита.
13 листопада УПЦ МП ухвалила постанову про відмову підтримати автокефалію та припинення євхаристичного спілкування з Константинополем.
Вселенський патріарх Варфоломій пояснив, що після об'єднавчого Собору глава УПЦ МП Онуфрій втрачає право називатися митрополитом Київським.

Прес-служба Закарпатської єпархії, за інформацією dt.ua

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: