вівторок, 15 січня 2019 р.

У Константинополі розтлумачили, як тепер належить називати УПЦ МП та Онуфрія.


УПЦ МП разом з парафіями та ієрархами належить називати РПЦ в Україні, а митрополит Онуфрій є ієрархом РПЦ


Архієпископ Української православної церкви у США Даниїл Памфільський розтлумачив, як зараз потрібно називати УПЦ Московського патріархату та її очільника митрополита Онуфрія. Про це йшлося у його інтерв’ю для ВВС.

За словами, архієпископа Даниїла, УПЦ МП разом з парафіями та ієрархами належить називати РПЦ в Україні, а митрополит Онуфрій є ієрархом РПЦ.

«На сьогодні митрополитом Київським і всієї України є Епіфаній. Маючи канонічне визнання Константинополя, владика Онуфрій має титул митрополита РПЦ в Україні», - пояснив архієпископ Даниїл.

Екзарх Вселенського патріархату додав, що внутрішньо РПЦ може його називати Київським, але для світового православ'я митрополитом Київським є Епіфаній.

Нагадаємо, 5 січня у Стамбулі проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано Вселенським патріархом у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію.

А вже 9 січня у Стамбулі Томос підписали усі члени Синоду Вселенського Патріархату.

Прес-служба Закарпатської єпархії, за інформацією Главком.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: