четвер, 31 січня 2019 р.

Офіційно зареєстровано Православну Церкву України

Київська Митрополія Православної Церкви України, яка отримала Томос про автокефалію від Вселенського Патріарха, зареєструвала свій статут та завершила державну реєстрацію.
Дані про це у середу, 30 січня, були внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, повідомляє Інститут релігійної свободи.
Засновником нової юридичної особи зазначається Помісний об'єднавчий собор Православної Церкви України, який відбувся в Києві 15 грудня 2018 року. Предстоятелем Православної Церкви України є Епіфаній (Думенко), Митрополит Київській і всієї України.
Церква отримала подвійну назву – Українська Православна Церква (Православна Церква України). Зокрема, згідно даних державного реєстру назва юридичної особи звучить так – Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України).
Слід зауважити, що назва новоствореної Церкви дослівно повторює чинну назву УПЦ (в єдності з Московським Патріархатом), яка звучить так само – Київська Митрополія Української Православної Церкви, тільки без уточнення в дужках.

Як повідомляв ІРС, у грудні 2018 року Верховна Рада прийняла як закон проект № 5309, який вимагає змінити назву релігійних організацій, які входять до структури релігійного об'єднання, керівний центр якої знаходиться в державі-агресорі. Відповідно до релігієзнавчого висновку, підготовленого Міністерством культури України, на підставі прийнятого закону назву слід змінити УПЦ (в єдності з Московським Патріархатом), її єпархіальним управлінням та релігійним громадам.

Прес-служба Закарпатської єпархії, за інформацією ІРС

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: