вівторок, 22 січня 2019 р.

УЖГОРОД. Духовенство Закарпатської єпархії Православної Церкви України, прийняли участь у заходах з нагоди Дня Соборності України.

22 січня 2019 року, в Ужгороді відзначили День Соборності України та 73-ю річницю утворення Закарпатської області у складі України. Традиційно розпочали урочистості на площі Народній, де навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку молодь розгорнула 100-метровий український прапор.

З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Православної Церкви України Варсонофія, участь у заходах прийняв секретар Закарпатської єпархії протоієрей Сергій Ємець, та керівник єпархіального відділу капеланства протоієрей Віктор Войтович.
 п 
Керівники Закарпатської області Геннадій Москаль та Михайло Рівіс, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступники Ігор Фартушок та Олександр Білак, керівники та представники правоохоронних і силових структур, учасники бойових дій на сході України, військовослужбовці, дипломати, священнослужителі, представники громадських організацій поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.
Учасники урочистостей пройшли ходою зі 100-метровим прапором із площі Народної до пам’ятника Августину Волошину на набережній Незалежності, де відбулося покладання квітів, після чого колона зі 100-метровим прапором вирушила до пішохідного мосту і ним з’єднала два береги Ужа як символ єдності Сходу та Заходу України.
У виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору прозвучали «Молитва за Україну», «Гей, пливе кача», «Реве та стогне Дніпр широкий».

Прес-служба Закарпатської єпархії, за інформацією http://uzhgorod.net.ua






















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: