суботу, 22 грудня 2018 р.

ПОРОШЕНКО ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО ЗМІНУ НАЗВИ УПЦ МП

Про це повідомили у прес-службі глави держави.
"Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни до закону створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто вирішуватиме, до якої ж православної юрисдикції належати… Чи то до новоствореної автокефальної Православної Церкви України, чи то до тієї церкви, яка наполягає на збереженні свого зв’язку і залежності від РПЦ", - заявив Порошенко, підписуючи закон.
За словами президента, зміни до закону дотримуються принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій, жодного обмеження конституційних прав громадян не буде.
"Вибір легше робити, коли всі речі названо своїми іменами, коли є достатньо відомостей для того, щоб його добровільно ухвалити. Реалізація закону дасть громадянам усю повноту інформації", - резюмував він.
Зазначимо, відповідно до цього документа, релігійна організація, центр управління якої розташований в країні-агресорі, мусить у своїй назві повністю відтворити статутну назву організації, до якої належить. Також можливе додавання слів "в Україні" або ж зазначення свого місця в структурі цієї релігійної організації.
Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники трьох православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелеммитрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. Напередодні Собору Українська православна церква Московського патріархату ухвалила рішення не брати участі в ньому, однак щонайменше двоє ієрархів УПЦ МП таки були на Соборі- митрополит Олександр (Драбинко) та вінницький митрополит Симеон.
Після цього УПЦ Московського патріархату терміново скликала синод, на якому було ухвалено позбавити посад митрополита Вінницького і Барського Симеона та митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, а також заборонити їм проводити службу. Натомість Парафіяльна рада 18 грудня постановила, що Драбинко має право служити у храмі та залишитися його настоятелем.
Новостворена церква канонічно визнанаВселенським патріархатом та отримала назву "Православна церква України", а її предстоятель носитиме титул "митрополит Київський". Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Прес-служба Закарпатської єпархії, за інформацією Прес-центру ТСН

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: