суботу, 3 листопада 2018 р.

Єпископ Варсонофій очолив поминальну літію за полеглими Закарпатськими воїнами.

В день Димитрівської поминальної суботи, 03 листопада 2018 року, після завершення Богослужіння, в храмі св.вмч.Пантелеймона смт.Буштино, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, очолив поминальну літію за спочилими Закарпатськими воїнами. Його Преосвященству співслужив настоятель храму, протоієрей Андрій Кравчук. Після завершення літії Архіпастир звернувся до прихожан з повчальною проповіддю. На завершення було виголошено вічну пам'ять всім від віку спочилим православним християнам.

Довідка: 
Димитріївська поминальна субота. Ця субота названа так за іменем святого великомученика Димитрія Солунського Мироточивого ( + 306 р.). Встановлене поминання в суботу перед днем пам’яті великомученика Димитрія благовірним князем Димитрієм Донським, який отримавши з Божою поміччю перемогу над татарами у Куликовій битві ( 8/21 вересня 1380 р.) звершив поминання загиблих у цій битві воїнів. За порадою великого святого преподобного Сергія, ігумена Радонезького, святий князь Димтрій встановив звершувати таке поминання щороку.
Спочатку це було поминання лише спочилих воїнів, а потім разом з загиблими воїнами почали у Димитрівську суботу поминати всіх від віку спочилих православних християн.
Прес-служба Закарпатської єпархії.










Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: