суботу, 13 жовтня 2018 р.

Вітальне слово єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з Днем Захисника Вітчизни.

Щорічно 14 жовтня, в день святої Покрови Пресвятої Богородиці, також відзначається День Захисника України водночас з Днем Українського козацтва. У зв'язку з цим   керуючий Закарпатською єпархією УПЦ Київського Патріархату єпископ Варсонофій привітав всіх Захисників України на Закарпатті:

      Шановні військовослужбовці Збройних Сил України - ветерани, командири, солдати, викладачі та курсанти військового навчального закладу Закарпаття!

Дорогі брати і сестри!

У світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, яка завжди вважалася заступницею і покровителькою нашого народу, ми, українці, відзначаємо: День Українського козацтва та День Захисника України. Це знаменно, оскільки символізує зв’язок поколінь та давню історичну традицію. Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися нам від пращурів.
Щиросердечно вітаю Вас з Днем Захисника України − святом, яке увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на протязі всієї багатовікової української історії. Це свято є особливим для тих, хто сьогодні зі зброєю в руках боронить нашу землю від ворога на сході України. Багато героїв сьогодення поклали своє життя за те, щоб зупинити російську агресію на Донбасі, в тому числі із нашого рідного Срібного краю. Завдяки їм ми маємо нагоду відзначати це свято не чуючи залпів гармат та не бачучи того страшного жаху війни, який охопив частину нашої країни.
Нехай у цей святий день благодать Божа перебуває над Вами та наповнює Ваші серця християнською любов’ю. Закликаю на Вас Боже благословення, від щирого серця зичу міцного здоров’я, бадьорості духа, миру та злогоди. Нехай Покров Пресвятої Владичиці нашої Богородиці оберігає усіх Вас.


З любов'ю у Христі,

+ Варсонофій
єпископ Ужгородський і Закарпатський
14.10.2018 р.
м.Мукачево.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: