пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Вітальне слово єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з нагоди 100-річчя відновлення вірменської державності та 2800-річчя з дня заснування столиці Вірменії - Єревана.

19 жовтня 2018 року, з нагоди 100-річчя відновлення вірменської державності та 2800-річчя з дня заснування столиці Вірменії – Єревана. В зв'язку з цим керуючий Закарпатською єпархією  єпископ  Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, привітав вірмен:

Дорогі браття і сестри!


Прийміть щиросердечні вітання від імені Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату з нагоди 100-річчя відновлення вірменської державності та 2800-річчя з дня заснування столиці Вірменії – Єревана!
З часу здобуття державності Вірменія пройшла непростий історичний шлях. Шанобливе ставлення до історичного минулого, звичаїв та традицій, взаємодопомога, прагнення до добросусідства і дружби завжди були властиві вірменському народу. Ставши першою державою, яка прийняла християнство, Вірменія, на основі євангельського наслідування, створила велику національну культуру і дбайливо зберігає її і донині. Упевнений, що ці споконвічні традиції стануть твердою основою подальшого розвитку країни.
Через століття, вірменський народ з гордістю зберігає пам’ять про відданість і патріотизм своїх синів, а нинішнє покоління, поза сумнівом, є гідним послідовником цієї спадщини, що зміцнює державу своїм інтелектом і сміливістю. Відновлення вірменської державності — яскраве свідчення того, що національна свобода має цілком реальні і позитивні обриси. Цю свободу не можна остаточно поневолити. Її не можна знищити, відкинути, або забути. Вона передається з покоління в покоління і є надійним фундаментом для розвитку і вдосконалення вірменської громади. Сьогодні, Республіка Вірменія знаходиться на порозі нових звершень, тому дотримання конституційних прав — це запорука процвітаючої держави, що розвивається, в якій зростає добробут кожної сім’ї. Древній і сучасний Єреван може пишатися тим, що в ньому народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей, які змінюють його обличчя. Нехай Вас завжди об’єднує любов та вірність рідному місту.
Від щирого серця й від усієї душі зичу Вам здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх Ваших справах. Закликаю на Вас Боже благословення, і нехай мрія про краще майбутнє окриляє Вас на нові звершення, на нові добрі починання в ім’я соборної незалежної демократичної процвітаючої Вірменії, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу.  

З любов'ю у Христі,
+ Варсонофій
єпископ Ужгородський і Закарпатський
19.10.2018 р.
м.Мукачево.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: