понеділок, 27 серпня 2018 р.

Єпископ Варсонофій співслужив Святійшому Патріарху Філарету в Свято-Феодосіївському ставропігійному чоловічому монастирі м.Київ.

27 серпня 2018 року, в день коли Церква вшановує перенесення мощей преподобного Феодосія Печерського, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Свято-Феодосійський ставропігійний чоловічий монастир у Києві, де звершив Божественну Літургію.
Біля входу до храму обителі Святійшого Владику зустріли намісник Феодосійського монастиря архімандрит Макарій (Папіш) та маленькі парафіяни – дітки недільної школи, які піднесли Предстоятелю коровай і привітали його віршами.
За Божественною літургією Його Святості співслужили: Патріарший намісник митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, керуючий справами Київської Патріархії архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, єпископ Закарпатський і Ужгородський Варсонофій, єпископ Васильківський Лаврентій, намісник Свято-Феодосійського монастиря архімандрит Макарій (Папіш), насельник Михайлівського Золотоверхого монастиря архімандрит Лаврентій (Живчик), намісник Свято-Миколаївського Богуславського монастиря ігумен Арсеній (Пожарний), настоятель столичного храму ікони Божої Матері "Живоносне Джерело" прот. Валерій Семанцо, Вишнівський благочинний прот. Михаїл Ткач, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці (Пирогощі) прот. Федор Вархоляк, інше запрошене духовенство та братія монастиря.
Наприкінці Літургії Святійший Патріарх Філарет привітав парафіян з храмовим святом монастиря і звернувся до присутніх з архіпастирським словом, у якому розповів про приклад подвижницького життя і віри святого преподобного Феодосія Печерського.
Після Літургії відбувся Хресний хід навколо храму обителі, під час якого Святійший владика освятив набатний дзвін для новозбудованої дзвіниці Феодосійського монастиря.
Предстоятель Київського Патріархату нагородив Благословенними Патріаршими грамотами будівничих обителі, які долучилися до зведення монастирської дзвіниці.
Також Святійший Владика відзначив медалями "За жертовність і любов до України" воїнів, які захищають Україну від російської агресії.
Завершилося богослужінням святковим многоліттям.
Прес-служба Закарпатської єпархії за інформацією Прес-центру Київські єпархіальні відомості.






















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: