понеділок, 13 серпня 2018 р.

Єпископ Варсонофій співслужив митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу в Чині освячення храму.

12 серпня 2018 року , в неділю 11-ту після П"ятидесятниці , на запрошення митрополита Луцького і Волинського Михаїла, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій прийняв участь в освяченні нижнього храму святого мученика Іоана, воїна храмового комплексу с.Підгайці Волинської єпархії.
В переддень свята , 11 серпня 2018 року , з благословення Ахіпастиря  Волині- митрополита Михаїла , єпископ Варсонофій очолив Всенічне бдіння в новозбудованому храмі. Під час вечірнього богослужіння Його Преосвященству співслужили : протоієрей Іван Гуреєв - настоятель храму та духовенство Волинської єпархії.





В день свята Божествену Літургію святителя Іоана Золотоустого мелодійно супроводжував місцевий хор.
Розділити радість громади  прибули сотні гостей із довколишніх населених пунктів, представники обласної та місцевої влади.
Після відправи митрополит Михаїл привітав вірних із освяченням святині, яка є серцем і осередком духовного життя села. На знак вдячності було вручено Митрополичі нагороди фундаторам та активістам громади с.Підгайці. Після вручення Благословенних грамот , з словом подяки до керуючого Архіпастиря Волині, звернувся єпископ Варсонофій. Завершилось святкування уставним многоліттям.

























Цього ж дня , єпископ Варсонофій прийняв участь в освяченні місцевого меморіалу «Небесній Сотні» .











Прес-служба Закарпатської єпархії.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: