суботу, 7 липня 2018 р.

Єпископ Варсонофій з архіпастирським візитом відвідав парафію Різдва Іоана Предтечі с.Нересниця.

07 липня 2018 року, в день Різдва чесного славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій з архіпастирським візитом відвідав парафію Різдва Іоана Предтечі с.Нересниця. На паперті храму Архіпастиря зустрів настоятель храму протоієрей Валерій Микитюк , та вручив єпископу Варсонофію хрест , запрошуючи очолити святкову Божествену літургію. Цього дня, під час богослужіння, Його Преосвященству співслужили: настоятель храму - протоієрей Валерій Микитюк, Хустсько-Тячівський благочинний, протоієрей Ігор Пістун, Рахівський благочинний протоієрей Віктор Білан, настоятель храму св. вмч.Пантелеймона смт.Буштино протоієрей Андрій Кравчук та настоятель храму св.вмч.Варвари м.Тячів ієрей Петро Яким.
Під час Літургії були виголошені додаткові прохання за створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за Святійшого Патріарха Варфоломія, за Президента України, Верховну Раду та за розпочате діло рук їх. Молились також за Українське військо, яке захищає кордони України від російського агресора в зоні ООС А також було вилогошенно заупокійну єктенію за загиблими на Рівненському полігоні військовими -закарпатцями зі 128-ї ОГШБ.
Після літургії відбувся вселюдний Хресний хід навколо храму з читанням уривків з Євангелія та окропленням вірних освяченою водою, по завершенні якого єпископ Варсонофій освятив новий поклонний хрест.Біля цього Знамена перемоги добра над злом , та життя над смертю, Архіпастир , у співслужінні духовенства очолив молебень за скоре видужання військових, які отримали поранення , внаслідок вибуху міномета на Рівненському полігоні. По завершенню молитовних прохань Владика  звернувся до вірян з повчальним словом на тему свята. Настоятель храму, протоієрей Валерій Микитюк , подякував Архіпастирю за спільне богослужіння та вручив просфору.

Прес-служба Закарпатської єпархії.


























































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: