суботу, 7 квітня 2018 р.

Пасхальне богослужіння єпископа Варсонофія.


У ніч з 07 на 08 квітня 2018 року Преосвященнійший єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій звершив пасхальну утреню і святкову Божественну літургію у Свято-Покровському храмі міста Перечин.Разом з Архіпастирем молились : настоятель храму протоієрей Андрій Валько та ієрей Петро Яким.
Розпочалося богослужіння з Пасхальної полуношниці, яку відслужили духовенство храму на чолі з настоятелем.   Під час цієї служби була занесена до вівтаря і покладена на престіл плащаниця Спасителя. Після чого,  під спів стихири «Воскресіння Твоє, Христе Спасе» навколо храму був звершений Хресний хід, очолюваний єпископом Варсонофієм, та який  завершився перед вхідними дверима храму, де  пролунало: «Христос Воскрес!». Тут, на паперті Його Преосвященство  розпочав пасхальну Утреню, яка продовжилася вже у храмі. Вкінці утрені єпископ Варсонофій прочитав віруючим Пасхальне послання Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета .
    Однією з особливостей Пасхального богослужіння є читання Євангелія багатьма мовами. Зокрема, за літургією Священне Писання було прочитано українською, латинською, грецькою,церковно-слов’янською  мовами . Під час літургії було виголошене Пасхальне послання Преосвященнійшого Варсонофія  єпископа Ужгородського і Закарпатського. За богослужінням владика причастив вірників Святих Христових Таїн. Після Божественної літургії Архіпастир звершив освячення артоса, а також Великодніх пасок і інших страв, що були принесені вірянами для освячення.Цього дня вірники могли взяти в храмі Благодатний вогонь у свої домівки, який був доставлений з Єрусалиму в Велику суботу.

Прес-служба Закарпатської єпархії.





















































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: