пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Закарпатська єпархія УПЦ Київського Патріархату привітала прикордонників Мукачева з 74 -річницею створення військової частини.

27 квітня 2018 року в управлінні Мукачівського прикордонного загону пройшли урочисті заходи з нагоди 74-річниці створення військової частини. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія та на запрошення керівництва Мукачівського прикордонного загону, привітав військових капелан Закарпатської єпархії протоієрей Віктор Худяк-настоятель Спасо-Преображенського храму м.Мукачево.
На початку проведення урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про прикордонників, які віддали своє життя під час виконання службових обов’язків з охорони державного кордону, захищаючи суверенітет та цілісність держави на Сході України. Після цього військові  капелани загону на чолі з протоієреєм Віктором Худяком  відслужили Молебень за мир в Україні.
Цьогоріч святкування Дня частини співпало з відзначенням 100-річчя із Дня створення Корпусу кордонної охорони УНР (ККО) і саме сьогодні, Президент України Петро Порошенко оголосив про перенесення святкування Дня прикордонника. Згідно з Указом Президента відтепер професійне свято - День прикордонника України відзначатиметься 30 квітня.
Отож після привітань із подвійним святом, які прозвучали на адресу військовослужбовців та працівників загону, кращих з них нагородили грамотами та відомчими нагородами.
 Довідка :  Історія Мукачівського загону бере свій початок із 1944 року. На момент створення частини до її складу входило 32 прикордонні застави, які здійснювали охорону кордонів з чотирма заставами: Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Загальна протяжність кордону становила 467 км.
Після реформування Прикордонних військ у правоохоронний орган спеціального призначення – Державну прикордонну службу, Мукачівський прикордонний загін прийняв під охорону більш ніж 300 км кордону з Угорщиною та Румунією. На сьогоднішній день Мукачівський прикордонний загін – це сучасний орган охорони державного кордону, який постійно протидіє загрозам та викликам національній безпеці країни.

Прес-служба Закарпатської єпархії.












Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: