неділю, 18 лютого 2018 р.

Слово єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія перед початком Великого посту.



Слово єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія перед  Великим постом .
            Всечесні отці , улюблені брати і сестри, дорога Закарпатська паство !
                                              Слава Ісусу Христу !
    Наблизився час Великого посту – період , коли ми говінням та молитвою зможемо здолати слабкості чи проблеми нашого життя. У дні Чотиридесятниці, всім нам, необхідно очистити  наші тіла й думки покаянням та  добрими ділами, аби з чистим серцем ,  великою радістю та вдячністю Богу зустріти Великдень.
      Проте , улюблені у Христі , ми не повинні поститися, щоб справити враження на інших, тим більш ми не мусимо забувати настанови щодо постування Господа нашого Ісуса Христа, Який говорив про піст так: «А як постите, то не будьте сумні, як оті лицеміри: вони бо зміняють обличчя свої, щоб бачили люди, що постять вони. По-правді кажу вам: вони мають уже нагороду свою!А ти, коли постиш, намасти свою голову, і лице своє вмий, щоб ти посту свого не виявив людям” (Мф 6:16–18).»
       Говіння вдосконалює наше життя й додає сил, а також допомагає нам жити за іншими принципами - принципами  Євангелія, оскільки наближає нас до Господа.
    Дорогі браття і сестри, пригадаймо собі в ці постові дні всіх тих, хто нас образив, скривдив, або провинився супроти нас і простімо їм все ! Згадаймо і свої діяння, якими ми свідомо чи несвідомо, образили, скривдили, або прогнівили наших рідних або близьких - та з щирого серця попросімо у них  прощення!
    Звертаюсь і я до усіх Вас , та прошу : «Благословіть, брати і сестри, і простіть мені, грішному, чим згрішив я в цей день та по всі дні життя мого словом, ділом, думкою і всіма почуттями моїми. Простіть мені, якщо я через забуття чи недбайливість не сповнив усіх своїх обов'язків супроти Вас . Простіть, брати і сестри, мені та всім моїм співбратам у священстві за все, чим ми прогрішились проти Вас. А зі своєї сторони молюсь до Господа ,аби Він  Благодаттю Своєю простив усі гріхи Ваші і помилував Вас. І я , недостойний, Вам прощаю. Амінь»

+Варсонофій
милістю Божою
єпископ Ужгородський і Закарпатський
Української Православної Церкви Київського Патріархату
2018 року  Божого
м.Мукачево.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: