пʼятницю, 26 січня 2018 р.

Закарпатська єпархія УПЦ Київського Патріархату прийняла участь в урочистому прийомі з нагоди 25-ї річниці з дня утворення Словацької Республіки

З нагоди 25-ї річниці з дня утворення Словацької Республіки Генеральне консульство СР в Ужгороді (Генеральний консул Мірослав Мойжіта) у співпраці із Почесним консульством СР у Великому Березному (Почесний консул Олег Адамчук) влаштували урочистий прийом.Прийом пройшов у четвер, 25 січня, в ужгородському мистецькому центрі „Галерея Ілько”.На запрошення Генконсула Словацької Республіки у м.Ужгород та з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія участь в заході прийняли: Секретар Закарпатської єпархії протоієрей Сергій Ємець та духовенством Ужгородського благочиння.На офіційному відкритті,Державні гімни Словаччини та України, а також гімн Європейського Союзу виконав академічний камерний хор «Cantus» (художній керівник і диригент – Еміл Сокач). Відкрив урочистий прийом, привітав присутніх Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Мірослав Мойжіта.З вітальним словом до присутніх на урочистому прийомі звернувся відомий державний діяч і політик,  Президент Словаччини у 2004-2014 рр. Іван Гашпарович.Привітали запрошених і мери двох міст-побратимів: приматор столиці Східної Словаччини м. Кошице Ріхард Раші та Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.Крім вже названих вище, на урочистому прийомі були присутні народний депутат України Роберт Горват, заступник голови Закарпатської обласної держадміністрації – керівник апарату ОДА Олександр Петік та заступник голови облдержадміністрації Віктор Мікулін, заступники Ужгородського міського голови Олександр Білак та Ігор Фартушок, інші керівники обласного і міського рівня.Солідно був представлений і дипломатичний корпус. Зокрема, були присутні Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, Генеральнй консул Чехії у Львові Павел Пешек та Почесний консул Чехії в Ужгороді Отто Ковчар,  консул Республіки Польща Володзімєж Сугольтовскі, почесний консул України в Словаччині Станіслав Обіцьки та почесний консул Словацької Республіки у Великому Березному Олег Адамчук.Були також присутні приматор словацького міста Гуменне Яна Вальова,  та інші поважні гості.Протоієрей Сергій Ємець передав Генконсулу вітання від Його Преосвященства єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, в якому зазначалось : "
    Від імені Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату та від себе особисто, вітаю Вас з нагоди 25 – ї річниці Дня утворення Словацької Республіки.
    Для України Словаччина є надійним другом і важливим партнером. В зв'язку з цим хотів би подякувати за послідовну підтримку нашої Держави на шляху європейської інтеграції , а також за добру співпрацю між Закарпатською єпархією УПЦ КП та Генеральним консульством Словацької Республіки в Ужгороді.
     Переконаний, що дружні відносини між нами надалі динамічно розвиватимуться в дусі відкритості та взаєморозуміння, наповнюватимуться новими спільними проектами та здобутками.
      Користуючись нагодою, вітаю Вас з Різдвяними святами та Новим 2018 роком. Бажаю Вам, Вельмишановний пане Мірославе, міцного здоров'я та успіхів у Вашій відповідальній державній діяльності, а дружньому словацькому народові – миру, добробуту та процвітання та Божого благословення. "

Прес-служба Закарпатської єпархії.















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: