вівторок, 23 січня 2018 р.

Мукачево.Закарпатська єпархія УПЦ Київського Патріархату прийняла участь у екуменічній молитві "За єдність християн 2018".


22 січня 2018 року , до Дня соборності України священнослужителі різних конфесій міста Мукачево провели екуменічну молитву “За єдність християн 2018”. Проходило молитовне дійство в Мукачівському кафедральному костелі святого Мартина. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія участь у даному молитовному заході прийняв обласний благочинний Закарпатського єпархії - настоятель Свято-Успенського храму міста Мукачево протоієрей Сергій Потюк.Священнослужитель зачитав усім присутнім вітальне слово єпископа Варсонофія , в якому зазначалось наступне :
" Вельмишановне духовенство, улюблені у  Христі браття і сестри, жителі славного міста над Латорицею !
Найперше , дозвольте від імені Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату та від себе особисто, поздоровити усіх Вас з Різдвом Христовим, Новоліттям та Богоявленням.
     Сьогодні священнослужителі різних конфесій та містяни зібралися в цьому величному Кафедральному соборі святого Мартина, на заклик Духовної Ради Мукачева та Ужгорода,  для проведення екуменічної молитви  за єдність християн, та для того аби спільно помолитися за мир і спокій в нашій Державі. Своїми думками та щирим серцем , сьогодні перебуваю разом з Вами, але возношу молитви за мир в Україні,  разом зі Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси – України Філаретом, у його 89-ти річчя, у місті Києві.
     В цей важкий для нашої Вітчизни час, я звертаюся до всіх братів-християн, із закликом завжди пам’ятати про відповідальність перед майбутнім Святої  Христової Церкви і нашої Батьківщини. Без миру, злагоди, взаєморозуміння  та любові одне між одним, а тим більш між нами священнослужителями, не зважаючи до якої конфесії ми відносимось, годі аби щось розвивалося та росло. Тим більш без взаємоповаги та любові – перед нами закриється можливість ,у вічному житті ,бути названими Дітьми Божими та перебувати разом із Христом у Його Царстві .
  Сьогодні і щодня в подальшому , ми та наші релігійні Центри  повинні  зробити усе можливе, аби припинити війну та встановити довгоочікуваний мир у нашій Державі, та злагоду у міжконфесійному спілкуванні.
   У ці дні Господь дає нам можливість випробувати свою віру і відданість вченню Христовому. Я переконаний, що тільки у миротворчому служінні та всепрощаючій любові, ми знайдемо силу для швидкого відродження нашої Батьківщини під покровом Любові Господа.
    Закликаю усіх нас до підсиленої молитви до Ісуса Христа, Його Пречистої Матері, і всіх святих , аби Він напоумив нас і примножив у наших серцях любов та взаєморозуміння.
Благодать Господа нашого Ісуса Христа нехай перебуває з усіма нами!

Прес-служба Закарпатської єпархії.





Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: