середу, 22 листопада 2017 р.

Духовенство Хустсько-Тячівського благочиння прийняли участь у відзначенні Дня Гідності та Свободи.



21 листопада 2017 року  у Тячеві біля пам’ятника Героям Революції Гідності відбулись офіційні заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи, який згідно Указу Президента України Петра Порошенка щорічно відзначається  21 листопада.Саме в цей день в  2013 році протести в Києві  було названо Євромайданом, але цей термін передавав її суть тільки до ночі з 30 листопада на 1 грудня, коли за наказом тодішнього режиму протестувальників  розганяв спеціальний  підрозділ «Беркут». З цієї ночі Майдан  перетворився на Єврореволюцію — боротьбу за людську та національну гідність громадян України.
Про це присутнім на урочистості нагадали ведучі, які  також зачитали ряд патріотичних поезій, присвячених тим буремним подіям.
Очолили колону та  покладання вінків та квітів до пам'ятника Героям Небесної Сотні голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук та голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій.  До них приєдналися представники міської ради, правоохоронних органів, учасники Революції Гідності, громадські активісти.
Відтак всіх Героїв, які віддали життя за незалежність країни, вшанували хвилиною мовчання.
Після чого відбулася спільна панахида, за загиблими Героями Революції Гідності, яку з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія очолив  благочинний Хустсько-Тячівського благочиння  протоієрей Андрій Гирич у співслужінні духовенства.  

Прес-служба Закарпатської єпархії.
















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: