середу, 23 серпня 2017 р.

Єпископ Варсонофій з духовенством єпархії прийняв участь у відзначенні Дня Державного Прапора України в місті Ужгород.

23 серпня 2017 року на Закарпатті відзначили День Державного Прапора України. В Ужгороді в центрі міста вже традиційно розгорнули 100-метровий синьо-жовтий стяг.Участь в урочистостях прийняв керуючий Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій у супроводі Секретаря єпархії протоієрея Сергія Ємця та духовенства з Ужгородського благочиння.Голова Закарпатської ОДА Геннадій Геннадійович Москаль, Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, військові, діти, поліцейські, прикордонники, представники СБУ  пройшлися із прапором центральною частиною міста.Родзинкою цьогорічного святкування стала квіткова композиція, розміщена на площі навпроти приміщення ОДА, із живих хризантем у формі тризуба на жовто-синьому тлі розміром 7х7 метрів та облаштованою фотозоною.
Розпочалася церемонія покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку , в ході якої заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав «Молитву за Україну».
Затим із площі Народної до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину на набережній Незалежності вирушила урочиста хода зі стометровим Державним прапором. Попереду ходи марширував ансамбль барабанщиць поліції Донеччини, котрі приїхали до Ужгорода в рамках акції «Схід і Захід разом».
На набережній Незалежності було  покладено квіти до пам’ятника Августину Волошину, прозвучав Гімн України, після чого хода вирушила на площу Театральну й з’єднала 100-метровим прапором два береги Ужа через пішохідний міст.
Далі урочистості із внесенням Державного Прапора України продовжилися в Обласному академічному музично-драматичному театрі. А на головній сцені області на містян та гостей міста чекав святковий концерт за участі заслуженої артистки України Тетяни Піскарьової та художніх колективів області.
Нагадаємо , що  у четвер, 24 серпня, о 6-й годині ранку заслужений академічний Закарпатський народний хор традиційно першим на світанку привітає країну з Днем Незалежності. Цьогоріч колектив виконає «Молитву за Україну» на площі Народній, а духовенство єпархії помолиться за нашу Державу. Зустріти сонце в офіційний день народження нашої країни запрошуємо всіх ужгородців і гостей міста.

Прес-служба Закарпатської єпархії.



























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: