четвер, 10 серпня 2017 р.

В день святого великомученика і цілителя Пантелеймона, у всіх храмах Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату молились за поранених та хворих воїнів - захисників України, які постраждали внаслідок війни на сході нашої Держави в зоні проведення АТО.

09 серпня 2017 року , в день вшанування святого великомученика і цілителя Пантелеймона, з благословення  єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія та  на прохання керівництва 128-ї Закарпатської ОГПБр, у всіх храмах Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату , під час Божественних літургій та на заздравних молебнях, священнослужителі єпархії  молились за усіх поранених та хворих воїнів-захисників України та  мирних жителів, які  постраждали внаслідок війни на сході нашої Держави в зоні проведення АТО. 
Так, на Великій та Потрійній єктеніях виголошувались додаткові прохання слідуючого змісту : "Ще молимось Господу Богу нашому, щоб вислухав голос моління нас, грішних, і помилував рабів Своїх, воїнів (імена), щоб зберіг їх від всякої смертоносної рани і хвороби душевної і тілесної, щоб охоронив їх від усякої скорботи, лиха, гніву і нужди та дав їм повернутися здоровими і щасливими, Всемилостивий Господи, вислухай і помилуй."
Після заздравних молебнів до святого великомученика і цілителя Пантелеймона звучала молитва за Україну та її військо :
"Господи Боже сил, Боже спасіння нашого, Ти Єдиний твориш чудеса. Поглянь в милості і щедротах на смирення рабів Твоїх і чоловіколюбно вислухай і помилуй нас: бо вороги наші зібралися на нас, щоб погубити нас і знищити державу нашу та святині наші. Допоможи нам Боже, Спасителю наш, і визволи нас, заради слави імені Твого, і нехай до нас будуть додані слова, сказані Мойсеєм: будьте сміливими, стійте і побачите спасіння від Господа, бо Господь переможе за нас.
Так, Господи Боже, Спасителю наш, не пом’яни беззаконь і неправд людей Твоїх і не відвертайся від нас гнівом Своїм, але в милості і щедротах Твоїх відвідай смиренних рабів Твоїх, що до Твоєї милості припадають: повстань на допомогу нам і подай воїнству нашому з Ім’ям Твоїм перемогти. Погуби наміри і неправедні насмілення тих, хто йде на нас війною.
Молимось до Тебе, Владико миру і спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги наші, і як прах розсипається від лиця вітру, так нехай розвіються їхні злі думки знищити державу нашу Українську. Господи, втихомир тих, хто противиться заповідям та постановам Твоїм. Поверни їм пам’ять Твоєї заповіді: Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться. А для тих, хто противиться цій Твоїй заповіді, пошли гнів, скорботу і ангелів лютих, які вселять в них страх і пам’ять про те, що і вони себе християнами називають.
Нехай же Господи буде воля Твоя над нами і, якщо Твоє Провидіння буде таким, щоб покласти воїнам нашим у битві за Віру і Україну душі свої, то і їм прости гріхи їхні, і в день праведного Твого Суду подай вінці нетління. Але віримо і молимось Тобі Великодаровитий, Господи, що ти захистиш, втихомириш і напоумиш та до спокою приведеш всіх.
Бо Ти єси захист і перемога, і спасіння, для тих хто надіється на Тебе і Тобі славу возсилаємо Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків.Амінь!" 
Нагадаємо, що Великомученик Пантелеймон шанується в Православній Церкві, як грізний святий, покровитель воїнів. Цей бік шанування розкриває його перше ім’я Пантолеон, що означає «у всьому лев». Друге ім’я дане при хрещенні – Пантелеймон – означає «всемилостивий» і розкриває шанування великомученика як цілителя.

Прес-служба Закарпатської єпархії 

 Деякі фотомиті з храмів :
Свято-Преображенської парафії м.Ужгород;Свято-Вознесенської парафії міста Рахів; Свято-Успенської парафії міста Мукачево; Свято-Покровської парафії міста Перечин;Свято-Троїцької парафії міста Ужгород; Свято-Іллінської парафії смт.Великий Бичків;парафії Різдва Богородиці с.Пилипець;парафії святої великомучениці Параскеви-П"ятниці с.Сімер;Свято-Пантелеймонівської парафії смт.Буштино;парафії святого Іоана Предтечі с.Нересниця; Більше фото згодом.






























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: