четвер, 8 червня 2017 р.

Чергова допомога в зону АТО від Святійшого Патріарха Філарета.

8 червня 2017 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив та передав ліки у військові шпиталі зони АТО.
Вартість ліків складає близько 500 тисяч гривень.
У заході також взяли участь Голова Синодального управління соціального служіння та благодійності Елеос-Україна архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій (Горобцов), заступник голови протоієрей Сергій Дмитрієв, представник компанії «Дельта Медікал» Гуля Поготова, представники медичних служб, а також воїни АТО, які проходили лікування у прифронтових госпіталях.
Після молебню до присутніх звернувся Святійший Патріарх Філарет:
"Ми щойно освятили медикаменти, які направляються в госпіталі на Донбас й призначаються для військових, які отримали поранення, захищаючи нашу Вітчизну, а також і тим людям, які страждають від хвороб, знаходячись на Донбасі. Купили ми ці ліки завдяки допомозі, яка нам прийшла від наших парафій Київського Патріархату в Сполучених Штатах Америки – це вони дали кошти для допомоги нашим лікарям і госпіталям на Сході.
Ця гуманітарна допомога є продовженням тієї великої допомоги, яку надає Київський Патріархат нашій армії, нашим добровільним батальйонам та людям, які постраждали від агресії і ми закликаємо, щоб надалі вся Україна, і не тільки Україна, а й українці поза її межами допомагали нашим воїнам.
Ми очікуємо перемоги, перемоги насамперед від Бога, бо без Бога отримати перемогу неможливо, а Бог безумовно допоможе нам, тому що правда з нами, а там де правда – там Бог, а де Бог – там завжди перемога. Тому нехай ці ліки допомагають нашим воїнам, а воїни нехай пам’ятають, що вони не одні, а за ними стоїть український народ, непереможний. Нехай ворог не думає, що може взяти нас голими руками. Ми співаємо: "Душу й тіло ми положим за нашу свободу" і це те, що роблять наші воїни – це виконання гімну, який ми співаємо щодня. Тому нехай Господь допомагає нашим воїнам захищати" – сказав Патріарх Філарет
Також Святійший Владика відзначив, що до цієї допомоги долучилися й фармакомпанії: "Також хочу ще відзначити, що окрім того, що ми закупили ці ліки нам самі аптеки подарували теж значну частину ліків як пожертву зі свого боку, тому ми теж дякуємо за вашу допомогу. Це свідчить, що люди не байдужі до страждання наших воїнів і наших громадян на Сході" – сказав Патріарх.
Предстоятель Київського Патріархату наголосив, що український народ захистить свою Батьківщину й навів приклад міста Волновахи: "Тут присутній голова Волноваської районної Ради, який захистив у свій час від нападу агресора і причому їх було не багато, але вони відстояли своє місто Волноваху. Якщо їх десятеро захистило, то нас мільйони людей і ми захистимо свою Батьківщину".
Воїни АТО, які проходили лікування у прифронтових госпіталях подякували Патріарху Філарету за підтримку: «Я в свою чергу хочу подякувати від воїнів АТО за Вашу підтримку, що ви неодноразово за нас пам’ятаєте, що ви за нас молитесь і на пам’ять прийміть від нашої військової частини цей подарунок на згадку за Вашу допомогу».
Також слова подяки висловили представники спілки ветеранів АТО: «Я дякую за допомогу, щоб хлопці знали, що про них не забувають і вже ті, які відвоювали, що вони не залишилися самі».
Святійший Владика, звертаючись до воїнів АТО, сказав: «Нехай воїни наші пам’ятають, що Церква не тільки молиться кожного дня, а ще й надає реальну допомогу не лише медикаментами, а й усім необхідним. У свій час ми купували бронежилети, тепловізори та іншу давали суттєву допомогу нашій армії, нашим захисникам України. Слава Україні!»
На завершення заходу до присутніх звернулася представник компанії «Дельта Медікал» Гуля Поготова, яка високо оцінила роль Церкви Київського Патріархату в допомозі воїнам АТО та й загалом людям. 
«Церква – це приклад. І ми орієнтуємося завжди на кроки та вчинки, які робить наша рідна Церква. Але тим не менше я закликаю всі конфесії звернути увагу на ті вчинки і ті реальні дії, які робить наша рідна Українська Церква. Зі свого боку ми розуміємо, що дуже багато грошей виділяється для підтримки армії на її медичне здоров’я, але тим не менше бувають ті невеликі проміжки, де ми можемо підстрахувати й десь допомогти, підкласти руки. Але наша місія цим не закінчується, ми не лише комерційна фармацевтична компанія, а в першу чергу ми люди і ми підтримуємо й активно співпрацюємо з Синодальним відділом соціального служіння Київського Патріархату Елеос-Україна і будемо надалі співпрацювати як приклад підтримки воїнів АТО  і медичних консульнацій, бо дуже багато воїнів на сьогодні, які захищають і могли б захистити наші кордони мають хронічні захворювання, тому ми завжди відкриті до послуг для наших захисників» – сказала Гуля Поготова.
Зазначимо, що ліки, медобладнання та предмети першої необхідності закуплені Предстоятелем Київського Патріархату за фінансової допомоги настоятеля парафії Святої Трійці священика Олега Сацюка, голови управи Григорія Сахневича та парафіян в Лос-Анджелесі. 
За сприяння  ЕЛЕОС-Україна ліки будуть передані у шпиталі міст Маріуполя, Волновахи, Часового Яру, Сєвєродонецька. Ці заклади, через значну кількість звернень та швидкий розхід медикаментів, постійно зазнають нестачу товарів медичного призначення.

За матеріалами Прес-центру Київської Патріархії.










Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: