пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Духовенство Закарпатської єпархії взяли участь у відкритті військових навчань для підрозділів територіальної оборони на ужгородському полігоні.

30 червня 2017 року , на ужгородському полігоні розпочалися військові навчання для підрозділів територіальної оборони. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія участь у відкритті даного навчання взяли : Секретар Закарпатської єпархії протоієрей Сергій Ємець та капелан єпархії протоієрей Ігор Войтович. Близько півтисячі резервістів з усієї області опановуватимуть навички оперативного реагування, охорони критичних об’єктів, користування зброєю, знешкодження вибухонебезпечних засобів та надання першої медичної допомоги.
Батальйон сформований не лише з фахових військових, а й з представників органів місцевого самоврядування. Це депутати районних рад, сільські голови, директори та вчителі навчальних закладів.
Навчання відбуваються в умовах максимально наближених до реальних. Солдати проживають у польовому наметовому таборі. Триватимуть навчання 10 днів.Після офіційної частини відкриття навчань, до військовослужбовців з настановчим словом звернувся протоієрей Сергій Ємець, наголосивши , що Закарпатська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату завжди молиться за припинення російсько-української війни на сході України , а також підносить свої молитви за кожного захистника нашої Вітчизни.Після вітального слова священнослужителі окропили військових святою водою.

Фото: Сергій Худяк.
Прес-служба Закарпатської єпархії .








Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: