суботу, 25 лютого 2017 р.

Послання перед Великим постом єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія .



Послання перед Великим постом єпископа Ужгородського і Закарпатського
                                                 ВАРСОНОФІЯ
            Всечесні отці , улюблені брати і сестри, шановні Закарпатці !
                                              Слава Ісусу Христу !
       «Покаяння відкрий мені двері Життєдавче…», так співається під час богослужінь  підготовчих Неділь до Великого Посту. Вслухаючись у ці слова ми повинні розуміти , що піст – це відмова не тільки від певної їжі, але й від усіх шкідливих звичок і веселощів. Це – час покаяння, роздумів , час ,  який даний нам для душевної користі,  та для спасительної надії у земному житті .
        Преподобний Ісаак Сирін говорить так : «Що полум’я вогню в сухих дровах, те й тіло з наповненим черевом». «…Як початок будь-якого зла є насолода череву, так святим шляхом до Бога і фундаментом кожного благочинства є піст. Піст є зброєю, яку підготував для нас сам Бог. Хто зневажає Його, той не має рації. Бо ж якщо постував сам Законодавець, тож чи не треба постувати тим, кому дано той закон для виконання? Піст не голод, а певне відсторонення від їжі, не неминуче покарання, а добровільне утримання, не рабська необхідність, а вільне мудрування».
      В дні говіння кожен християнин покликаний, подібно старозавітньому єврейському народу, перейти через пустелю відречення від усього, що руйнує душу людини - злоби, ненависті, надмірних прив’язаностей, гніву, лінивства та байдужості. І якщо ми, дорогі у Христі  брати і сестри, зможемо пройти цю дорогу - то нагорода наша буде велика - Пасха Христова, в якій Господь нас переведе від смерті до життя. В іншому разі, коли через байдужість і лінивство, ми змарнуємо благодать Великого посту, ми ризикуємо перетворити Світло Божої Любові в нашій душі і в нашому житті у темряву і неволю гріха.
     Тому в переддвер'ї  спасительного  постування , прошу у всіх  Вас  прощення і молитов за немічну мою  душу. Бо ж, так само і я, милістю Божою, убогий архієрей, що призиває  кожного  до миру, любові й  взаєморозуміння, перший потребую прощення, Вашої  християнської любові й молитов.             Благословіть  отці, брати й сестри, і простіть мені грішному.
      Господь Своєю благодаттю й чоловіколюбством нехай простить всіх Вас і благословить. Амінь.

+Варсонофій
милістю Божою
єпископ Ужгородський і Закарпатський

2017 року  Божого
м.Мукачево.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: