середу, 15 лютого 2017 р.

Закарпатська єпархія УПЦ Київського Патріархату прийняла участь у вшануванні воїнів-інтернаціоналістів у місті Мукачево.

15 лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28 річницю виведення радянських військ з Республіки Афганістан.
 Тож біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістм, що розташований у центральній частині Мукачева, зібралися рідні та близькі воїнів-інтернаціоналістів, самі учасники бойових дій на території інших держав, громадськість, керівництво Мукачівської міської ради та її виконавчого комітету, духовенство.
З благословення керуючого Закарпатською єпархією єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія  , у заходах взяв участь обласний благочинняй протоієрей Сергій Потюк , який разом з представниками інших конфесій міста відслужив  панахиду за загиблими.
Перед присутніми виступив міський голова Мукачева Андрій Балога, який підкреслив велике значення виводу радянських військ з Афганістану для кожної родини колишнього Радянського Союзу, а особливо тих, чиї рідні перебували в той час далеко за межами своєї країни. Він висловив співчуття матерям, дружинам, рідним та близьким, які пережили і продовжують переживати найбільше людське горе - втрату найдорожчої людини.
Виступаючий запевнив присутніх, що він особисто і його команда надалі докладатимуть всіх зусиль, щоб надавати допомогу тим, хто її потребує, щоб ніхто не залишився наодинці зі своїми проблемами.
  На завершення заходу присутні покладали до пам’ятного знаку живі квіти та запалені лампадки.

Прес-служба Закарпатської єпархії.







Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: