четвер, 19 січня 2017 р.

Богослужіння єпископа Варсонофія в день Святого Богоявлення.Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.


19 січня 2017 року , в день Святого Богоявлення , Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа , керуючий Закарпатською єпархією єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій очолив святкову архієрейську Літургію святителя Іоана Золотоустого в Свято-Троїцько- Михайлівському храмі міста Берегово ( натоятель митрофорний протоієрей Михаїл Савко ). Багато людей прийшло сьогодні до храму, щоб помолитися та прославити Господа Бога за Його великі благодіяння, та освятити воду. Після Лiтургії владика Варсонофій ,  звершив  чин Великого освячення води, після чого звернувся до вірників з повчальною проповіддю. Це богослужіння відомо ще з перших віків Християнства, і звершується в пам’ять Хрещення Господнього у водах Іорданських, коли Спаситель  освятив водне єство. Під час Великого водосвяття єпископ або священик у особливій молитві, під час якої просить Господа освятити воду, щоб вона отримала благодать, благословення Іорданське, ставши джерелом нетління та зцілення від недуг душевних і тілесних.
А наприкінці молитви він благословляє воду святим Хрестом, тричі занурюючи його у воду, під спів тропаря Богоявлення.
Богослужіння Великого водосвяття, згідно Церковного уставу, звершується як напередодні  Богоявлення, так і у сам день свята.
Ця освячена  богоявленська вода називається «Велика Агіасма» («агіасма» грецькою означає «освячена»), і є великою святинею церковною. Вона має надзвичайне благодатне значення, оскільки  освячується молитвою і призиванням Святого Духа. Згідно благочестивого звичаю, цю свячену воду прийнято зберігати упродовж року.

Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.
































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: