пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Вітання єпископа Варсонофія з Днем святого Мартина Милостивого-покровителя м.Мукачево.



Вельмишановна владо м.Мукачево,
представники духовенства різних деномінацій, шановні жителі міста!

       Від імені Управління Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату  та від мене особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня святого святителя Мартина Милостивого , єпископа Турського – покровителя і захисника міста Мукачева!
     Надзвичайно символічно і знаково, що в минулому міськими жителями та владою було  обрано саме цього великого і праведного мужа Божого за небесного покровителя міста Мукачево. А сьогоднішня урочиста подія – закладання капсули і освячення місця, де, Божою милістю, в скорому часі постане памятник Св. Мартину – нехай буде посланням до всіх мукачівців, спомином про чесноти які дав нам Св. Мартин, адже недарма християнська церква називає його Мартином Милостивим, за його допомогу жебракам, бідним і всім, хто потребував цього.
Воістинно правдиві слова Псалмоспівця: «Коли не Господь будує дім, даремно трудяться будівничі; коли не Господь береже місто, даремно пильнує сторожа…» (Пс.126,1). Очевидно, що Мукачево , як одне з найдревніших міст Закарпаття, яке в усі історичні часи було на перехрестях важливих історичних й політичних подій, торгових шляхів, центром духовного життя краю, і сьогодні залишається своєрідним центром історичної Срібної Землі, плекаючи традиції духовності, державності та патріотизму.
Тому бажаю щоби за молитвами Св. Мартина Милостивого Господь подавав Вам сміливість і ревність завжди триматися шляху правди та істини, жертовності і взаємодопомоги! Нехай щастя, любов і достаток живуть у кожному домі, в кожній сім'ї, об’єднуючи всіх у згуртовану та міцну Українську родину.

З любов"ю у Христі ,
+ Варсонофій
керуючий Закарпатською єпархією
Української Православної Церкви Київського Патріархату
11.11.2016 р. Б.
м.Мукачево.


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: