четвер, 13 жовтня 2016 р.

Єпископ Варсонофій взяв участь в святкових заходах з нагоди Дня захисника України.

13 жовтня 2016 року в м.Мукачево , на площі Кирила й Мефодія, відбулися святкові заходи з нагоди Дня захисника України. На запрошення міського голови м.Мукачево Андрія Вікторовича Балоги , молитовно вшанувати воїнів , разом з представниками інших конфесій міста , прибув керуючий Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату Варсонофій .Разом з його Преосвященством молились священнослужителі Мукачівського благочиння : протоієрей Сергій Потюк, протоієрей Віктор Худяк , ієромонах Володимир 
( Літвінцов ) , диякон Павло Літвінцов . Містяни зібралися, щоб вшанувати мужність та героїзм усіх захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави та віддати шану всім тим, хто захищав та захищає нашу рідну землю від ворожих військ.Захід розпочався із гімну України.
Представники духовенства конфесій міста провели спільний молебень за захисників України та мир в нашій державі.Єпископ Варсонофій зачитав молитву , з проханням до Всевишнього про охорону Державни нашої та її воїнів від тих хто йде на нас війною.Після молитви та вітального слова , єпископ Варсонофій запросив дітей , котрі спеціально для присутніх на мітингу учасників АТО виготовили власноруч обереги, і прямо на площі передали їх військовим, вітаючи зі святом захисника України.
По завершенню молебня до учасників звернулися міський голова Андрій Балога, голова Мукачівської райради Іван Михайло, в.о. командира 128 окремої гірсько-піхотної бригади Євген Пільгуй та народний депутат України Віктор Балога. 
 
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.
 




















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: