вівторок, 12 липня 2016 р.

Єпископ Варсонофій очолив Літургію свт.Іоана Золотоустого в храмі на честь святих апостолів Петра і Павла м.Іршава.

12 липня 2016 року , в день святих славних і всехвальних первоверховних Апостолів Петра і Павла , керуючий Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій відвідав з архіпастирським візитом релігійну громаду в честь св.Апостолів Петра і Павла м.Іршава, де очолив Літургію свт.Іоана Золотоустого .разо з Владикою молились : митр.протоієрей Михаїл Савко ( який цього дня подарував для громади ікону св.апп.Петра і Павла ) , протоієрей Віктор Худяк , ієрей Іван Приймак та ієромонах Володимир ( Літвінцов ).Під час Літургії єпископ Варсонофій помолився за усіх воїнів - закарпатців , що перебувають на сході нашої держави, приймаючи участь в АТО. По завершенню богослужіння Владика звернувся до прихожан з повчальною проповіддю, після чого окропив усіх присутніх святою водою.По завершенню Богослужіння прозвучало уставне многоліття.
Хочеться нагадати ,що архієрейська Літургія відбулась в цьому храмі вперше , адже , ще не завершена церковна будівля за такий короткий час пережила не мало буремних подій . Так 26 квітня 2015 року, в Неділю 3-тю після Пасхи, Свв. Жінок- мироносиць, у день заснування церкви , поставлення хреста та закладення наріжного каменю і капсули , завдяки Божій силі , парафіянам, правоохоронним органам краю та владі , вдалось зупинити спробу представників Московського Патріархату ( організовау місцевим священником) зірвати чин заснування храму .
А 26 серпня 2015 року представники УАПЦ (не зареєстрованої на території Закарпаття так званої " Закарпатської єпархії УАПЦ") -керівник Михайлюк Михайло Ілярович ( колись єпископ Кирил) та Валерій Фозикош з своїми помічниками пробували силоміць захопити храм , проте хто діє не по правді та проти Бога - нічого не отримають.Так тоді й трапилось і з представниками УАПЦ.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.

























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: