середу, 29 червня 2016 р.

В Закарпатській єпархії створено єпархіальний відділ у справах сім"ї та шлюбу.

    
Відповідно до Указу керуючого Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія № 21 від 29.06.2016 року в Закарпатській єпархії створено єпархіальний відділ у справах сім"ї та шлюбу. Головою даного відділу призначено настоятеля храму св. вмч. Варвари протоієрея Андрія Гирича.
     Враховуючи сучасні парафіяльні реалії, коли повноцінне общинне життя на більшості парафій майже відсутнє і є у масштабах єпархії здебільшого винятковим явищем, перспектива організації системної роботи з молодими сім’ями виглядає дуже абстрактною. Священики не знають чого почати, а молоді сім’ї, навіть якщо вони і є постійними членами парафії, не бажають «розкриватися» перед священнослужителем, у якому вони бачать лише служителя літургії та виконавця треб. Нажаль не часто парафіяни бачать у особі священика батька великої парафіяльної родини, який піклується про всі сторони життя своїх парафіян, у тому числі має батьківську зацікавленість у створенні молодими членами своєї парафії нормальної здорової християнської сім’ї і у наданні їм духовної, а у випадках, коли це потрібно, і матеріальної підтримки. Звичайно, це ідеал, якого майже ніде немає, тому молоді люди, навіть воцеркорвлені з обережністю сприймають спроби священика втручатися у справи їхньої сім’ї. Що вже говорити про молодих невоцерковлених людей, для яких такі спроби можуть здаватися проявами як мінімум нетактовності. 

Таким чином сьогодні  можна намітити декілька основних напрямків діяльності відділу у справах сім’ї  та шлюбу в єпархії. Це, насамперед, робота з духовенством  у вирішенні священиками сімейних проблем пастви, вихованням у них тактовності та пастирського підходу, який включає проповідь не лише словом, а й власним прикладом побудови зразкової християнської сім’ї. Наступним напрямком має стати участь співробітників відділу у організації катихізаційної роботи з людьми, які хочуть створити сім’ю і готуються до Таїнства Шлюбу. Ще один напрямок – це включення у духовну роботу з раніше розлученими, котрі бажають отримати благословення на повторний шлюб. Це й організація сімейних зустрічей зі світськими психологами і православними сімейними парами, а також розвиток інших цікавих напрямків діяльності, яких є дуже багато і де кожен з нас має можливість проявити свої Богом даровані таланти і послужити Церкві Христовій, зміцнюючи велику Церковну сім’ю, через укріплення кожної окремої сім’ї.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.



Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: