неділю, 19 червня 2016 р.

Керуючий Закарпатською єпархією єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій відвідав парафію в честь Святої Тройці м.Ужгород

19 червня 2016 року в Неділю 8-му після Пасхи.День Святої Тройці,П"ятидесятницю, керуючий Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій відвідав парафію в честь Святої Тройці м.Ужгород , де у співлужінні настоятеля ієрея Ярослава Михайлюка та клірика храму протоієрея Ігора Войтовича очолив Літургію свт.Іоана Золотоустого.По відпусті Літургії розпочалась вечірня , під час якої читались колінопреклонні молитви.Вечірня в день П’ятидесятниці звершується відразу після Літургії для того, щоб народ у бдінні та побожному стані, не розходячись по домівках, був присутній за читанням на вечерні зазначених піднесених молитов св. Василя Великого (вперше здійснюваному з колінопреклонінням після дня Пасхи).З давніх часів зберігається звичай на свято П’ятидесятниці прикрашати храми і житла зеленню (гілками дерев), рослинами та квітами. Цього звичаю дотримуються ще з часів старозавітної Церкви на свято П’ятидесятниці (Лев. 23,10-17; Числ. 28,26). Очевидно, так була прибрана і Сіонська горниця, де Дух Святий у день П’ятидесятниці зійшов на апостолів. З того часу за звичаєм апостолів і християни прикрашають храми та будинки зеленими гілками і квітами. Ці прикраси нагадують також ту священну діброву, де патріарх Авраам удостоївся прийняти Триєдиного Бога під виглядом трьох мандрівників (Бут. 18:1).
Разом з тим, дерева та квіти природи, що вічно оновлюється, вказують на таємниче оновлення душ віруючих силою Святого Духа та послуговують нагадуванням і закликом до духовного оновлення й до життя у Христі, Господа і Спасителя нашого.
По завершенню Богослужіння було виголошено уставне многоліття, після чого єпископ Варсонофій звернувся до прихожан з повчальною проповіддю.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.
























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: