вівторок, 15 березня 2016 р.

Керуючий Закарпатською єпархією Преосвященний єпископ Варсонофій взяв участь у мітингу - реквіємі в пам"ять про полеглих на Красному полі Карпатських січовиків.

15 березня 2016 року , керуючий Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату , Преосвященний єпископ Варсонофій ( Руднік ) взяв участь у мітингу-реквіємі в пам"ять про полеглих у битві в 1939 році карпатських січовиків ,на Красному полі, поблизу Хуста. Саме на Красному полі відбувся кровопролитний бій між захисниками Карпатської України – воїнами Карпатської Січі – та армією Угорщини. Повторивши подвиг героїв Крут, молоді січовики першими в Європі чинили озброєний опір фашистським окупантам і віддали свої життя за свободу рідної землі.
Після проведення державних заходів відбулась панахида за спокій душ усіх воїнів , що загинули в бою, захищаючи кордони України, яку очолив Владика Варсонофій у співслужінні духовенства Закарпатської єпархії.Після молитви єпископ Варсонофій возложив квіти до пам"ятного хреста, поставленого на честь полеглих Карпатських січовиків.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.


















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: