суботу, 28 листопада 2015 р.

В Мукачеві вшанували жертв Голодоморів в Україні.

28 листопада 2015 року жителі міста Мукачево вшанували пам"ять жертв Голодоморів в Україні . На заході були присутні: Міський голова м.Мукачево Андрій Вікторович Балога, заступник мера Мукачева Олександр Галай, секретар міської ради Іван Маняк, а також усі небайдужі мукачівці.
Поминальну панахиду біля пам’ятного знаку жертвам Голодоморів та політичних репресій, що знаходиться біля Храму Успіння Пресвятої Богородиці м.Мукачево ,  очолив єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви Київського Патріархату Варсонофій
 ( Руднік ) у співслужінні обласного благочинниго протоієрея Сергія Потюка , протоієрея Віктора Худяка та представників духовенства інших конфесій .Після поминальних молитов , Владика Варсонофій у своїй проповіді відзначив те, що населення Закарпаття (тоді ще Підкарпатської Русі) хвилювались за долю своїх братів, які проживали на території Радянської України, де режим влаштував штучний голод для населення. На завершення поминальних заходів усі присутні поставили до підніжжя пам"ятного знаку запалені свічки в знак пам"яті про невинно заморених голодом українців.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.



























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: