понеділок, 14 вересня 2015 р.

Співслужіння єпископа Варсонофія Святійшому Патріарху Філарету у звершенні освячення новозбудованого львівського храму на честь ікони Божої Матері ''Всецариця''

12 вересня 2015 року, в рамках Першосвятительського візиту до Львівської єпархії, після вшанування пам'яті героїв АТО на Личаківському кладовищі Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин великого освячення храму на честь ікони Пресвятої Богородиці ''Всецариця'' у м. Львові та першу Божественну літургію в новоосвяченій церкві.
На церковному подвір'ї Предстоятеля Церкви зустрічав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.
Вітальним словом у притворі храму Святійшого Владику зустрів настоятель парафії благочинний єпархії, секретар Львівського єпархіального управління протоієрей Володимир Бачинський.
Після завершення чину освячення Святійший Патріарх Філарет за понесені труди відзначив високими церковними нагородами - орденами, Патріаршими відзнаками, благословенними грамотами, - настоятеля, парафіяльну громаду та будівничих храму.
Також з вітальним словом до учасників богослужіння звернувся голова Львівської ОДА Олег Синютка.
За літургією Його Святості співслужили ієрархи Церкви: очільник Львівської єпархії Високопреосвященний митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, Високопреосвященний митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, Високопреосвященні архієпископи Рівненський і Острозький Іларіон і Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор, Преосвященні єпископи Харківський і Богодухівський Митрофан, Запорізький і Мелітопольський Фотій, Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, Володимир-Волинський Матфей, вікарій Волинської єпархії.
У числі духовенства Його Святості співслужили: настоятель храму протоієрей Володимир Бачинський, ректор Львівської православної богословської академії протоієрей Ярослав Ощудляк, ключар Покровського кафедрального собору протоієрей Павло Кочкодан, Львівський міський благочинний протоієрей Ярослав Дуда, а також інші запрошені на урочисте богослужіння священики.
За богослужінням молилися директор Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Андрій Юраш, голова Львівської обласної ради Петро Колодій і міський голова Львова Андрій Садовий.
Співи богослужіння виконували співаки Львівського муніципального хору "Гомін" (диригент - Руслан Ляшенко).
Під час звершення малого входу Святійший Патріарх Філарет урочисто нагородив кліриків храму ікони Божої Матері "Всецариця" черговими богослужбовими нагородами. Ієрея Михаїла Івасейка було нагороджено наперсним хрестом, а протодиякона Романа Якимовського - камилавкою.
Після Євангельського читання Предстоятель виголосив проповідь.
Богослужіння транслювалося в прямому ефірі Львівською обласною телерадіокомпанією. Коментував хід богослужіння головний редактор єпархіальної православної інтернет-радіостанції "Град Лева" протоієрей Віктор Кайда.
Після завершення літургії зі словом подяки за відвідини парафії та звершене богослужіння на адресу Предстоятеля звернувся настоятель храму протоієрей Володимир Бачинський.
Насамкінець Святійший Патріарх Філарет зробив пам'ятний запис у напрестольному святому Євангелії та наділив першосвятительським благословенням учасників богослужіння.
На церковному подвір'ї Предстоятель дав брифінг представникам національних і міських телеканалів.
За матеріалами сайту УПЦ КП :  http://www.cerkva.info/uk/news/patriarkh/7366-svyatiyshyypatriarkhfilaretzvershyvosvyachennyanovozbudovanoholvivskohokhramuna-chestikonybozhoyimaterivsetsarytsyaqq.html



















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: