суботу, 24 січня 2015 р.

Відбулося засідання Священного Синоду (ВІДЕО)

24 січня 2015 року в Синодальній залі Київської Патріархїі відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. У роботі Синоду взяли участь: митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, архієпископ Сімферопольський і Кримський Клімент, єпископ Одеський і Балтський Марк.

Члени Синоду заслухали повідомлення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета про діяльність забороненого у служінні преосвященного Кирила, єпископа Ужгородського і Закарпатського.

Священний Синод звільнив від управління Закарпатською єпархією та почислив за штат преосвященного єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила за ігнорування заборони у священнослужінні, відсутність покаяння у гріхах, за які був підданий канонічному покаранню та постановив, що заборона у священнослужінні з преосвященного єпископа Кирила (Михайлюка) не знімається, а також за перехід в іншу церковну юрисдикцію та порушення архієрейської присяги преосвященного єпископа Кирила (Михайлюка) виключив зі складу Української Православної Церкви Київського Патріархату.


Священний Синод призначив єпископом Ужгородським і Закарпатським, керуючим Закарпатською єпархією, ієромонаха Варсонофія (Рудніка), насельника Свято-Феодосіївського монастиря м. Києва, клірика Київської єпархії – після його архієрейської хіротонії та у зв’язку з цим преосвященного Іоасафа, митрополита Івано-Франківського і Галицького, звільнив від тимчасового керівництва Закарпатською єпархією, подякувавши за понесені труди.

Священний Синод констатував, що архієпископ Іоан (Модзалевський) втратив зв’язок з Українською Православною Церквою Київського Патріархату і фактично не належить до неї та у зв’язку з цим виключив його з числа єпископату Української Православної Церкви Київського Патріархату.

До уваги Священного Синоду було запропоновано річні звіти єпархій Київського Патріархату.

На прохання преосвященного Фотія, єпископа Запорізького і Мелітопольського Синод благословив відкрити Свято-Миколаївський чоловічий монастир у с. Виноградне Токмацького району Запорізької області та затвердити Статут монастиря та подати його на реєстрацію до відповідних органів влади.


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: