понеділок, 1 квітня 2024 р.

Відбулась робоча поїздка єпископа Варсонофія до Італії.

 





З 25 березня 2024 року по 31 березня 2024 року, з благословення Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія, відбулась робоча поїзка єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія до Італії. Архіпастир відвідав такі міста: Турин, Мілан, Падуя, Рим та Ватикан.

27 березня 2024 року, Архіпастир у супроводі голови єпархіального інформаційного відділу ієрея Андрія Сусола , на запрошення Генерального секретаря міжнародного центру вивчення Плащаниці Enrico Simonato відвідали Ciss - Museo della Sindone, Torino та кафедральний собор святого Іоана Хрестителя у місті Турин, Італія, де зберігається оригінал Святого Полотна.

Єдиний у своєму роді центр дослідження, офіційно визнаний Папським Хранителем Плащаниці, передав унікальну копію Туринської Плащаниці для українських вірян. В знак вдячності та визнання Архіпастир подарував музею Плащаниці ікону Богородиці «Покровителька українських воїнів».
Унікальність копії Плащаниці полягає не лише у її кількості (аналогічна копія подарована Понтифіку), але у першу чергу безпрецендетним дотриманням умов виготовлення тканини - наче дві тисячі років тому, а також нанесенням абсолютно найбільш точного зображення Христа на Плащаниці.
 
Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.




 

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: