неділя, 3 березня 2024 р.

Архіпастир звершив богослужіння в неділю про блудного сина.

 


03 березня 2024 року, у другу підготовчу неділю до Великого посту, яка називається неділею про блудного сина, Преосвященійший єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій очолив у єпархіальному храмі прп.Амфілохія Почаївського м.Ужгород Божественну літургію. Архіпастирю співслужив клірик храму прот.Ігор Войтович, та диякони Сергій Погребняков та Станіслав Черевко. Цього дня духовенство особливо посилено молились за наших захисників Вітчизни, та збереження Держави нашої від посягань російського загарбника. Після Літургії була відслужена поминальна літія за  всіма спочилими Українськими воїнами. По завершенню богослужінь парафіяни храму привітали протоієрея Ігора Войтовича з 50-ти літнім ювілеєм Архіпастир же в свою ж чергу, на знак подяки за понесені труди,  нагородив ювіляра Орденом св.Миколая Чудотворця..Завершилось денне Богослужіння уставним многоліттям.

Перед Великим постом Церква подає нам притчу про блудного сина, як приклад діяльного покаяння грішної людини і Божого милосердя щодо неї.

Ця притча закликає нас зробити те, що зробив блудний син – зрозуміти свою гріховність і зі смиренням щиро покаятися.

Шлях повернення блудного сина – це шлях, який кожен мусить пройти, одужуючи від духовної хвороби. Блудний син – це символ кожної грішної душі, а його Батько – символ невичерпної Божої любові до людини.

 

 Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.

















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: