субота, 16 грудня 2023 р.

Відбулись збори духовенства Закарпатської єпархії Православної Церкви України


 16 грудня 2023 року, в храмі святої великомучениці Катерини м.Хуст  відбулися збори духовенства Закарпатської єпархії, які очолив Преосвященний Варсонофій єпископ Ужгородський і Закарпатський .

На початку зборів владика Варсонофій звернувся до присутніх священиків зі вступним словом, яке присвятив актуальним проблемам церковного сьогодення. Також владика проаналізував завдання, які стоять нині перед кожним священослужителем, наголосивши на розвитку соціального служіння та  активної праці духовенства на парафіях. Єпископ Варсонофій закликав духовенство посилити роботу в цих напрямках, використовуючи той досвід який вже є в єпархії. Одними з ключових питань були доповіді голови інформаційного єпархіального відділу ієрея Андрія Сусола та голови єпархіального молодіжного відділу протоієрея Сергія Потюка . При кінці зборів Його Преосвященство  благословив священиків  на ревне служіння в страсі Божому та з любов'ю до ввіреної їм пастви. Кожен священник отримав для своєї пастви Різдвяне послання  Блаженнійшого митрополита Епіфанія та єпископа Варсонофія.
В свою чергу секретар Закарпатської єпархії протоієрей Сергій Ємець,  від імені всіх священиків,  подякував владиці за спільну працю в 2023 році , за архіпастирське  благословення та побажав наснаги, мудрості і сили успішно працювати на ниві Христовій, звершуючи нелегке архіпастирське служіння.

Пресслужба Закарпатської єпархії УПЦ ( ПЦУ).



















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: