вівторок, 12 грудня 2023 р.

У ЧОПІ ВІДЗНАЧИЛИ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ СВЯТОГО СПИРИДОНА ТРИМІФУНТСЬКОГО

 


12 грудня 2023 року, прикордонники долучилися до спільної молитви з нагоди свята храму, збудованого на території Чопського загону на честь святителя Спиридона Тримифунтського.
З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, урочисту літургію з нагоди знаменної події очолив капелан загону, секретар Закарпатської єпархії ПЦУ- протоієрей Сергій Ємець, у співслужінні духовенства. Спільно з військовослужбовцями та працівниками прикордонного загону отець Сергій молився за усіх, хто наразі обороняє Україну від ворога, хто стоїть на варті територіальної цілісності нашої держави, за поранених та полеглих у бою за її незалежність.
По завершенні літургії отець Сергій звернувся з вітальним словом до усіх присутніх. Він зазначив: «Сьогодні ми вшановуємо нашу церкву, що знаходиться на території прикордонного загону. Можемо сміливо сказати, що це є серце та окраса нашого загону. А найголовніше, це його захисниця, адже тут ми звершуємо молитву, звертаємося до Бога з проханнями про благословення на Перемогу, для наших воїнів-захисників, для наших родин, молимося про мир та добробут у нашій країні».

Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.


















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: