середа, 20 грудня 2023 р.

"Ув"язнені потребують особливої уваги".


 

 

 

 


20 грудня 2023 року у державній установі «Закарпатській установі виконання покарань (№ 9)» відбулись звітні річні заходи пенітенціарної служби, що завершились Літургією, очоленою Закарпатським Архієреєм Варсонофієм.

У заході взяли участь керівництво області та міста, очільник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України. Керівником Установи Ігорем Туркалевичем прозвітовано про виконані ремонтні роботи, озвучено майбутні плани.

За плідну співпрацю з реалізації Стратегії реформування пенітенціарної системи на період до 2026 року, та розвитку державної установи « Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)» відпвідно до стандартів Ради Європи, єпископу Ужгородському і Закарпатському Варсонофію було вручено Подяку начальником Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України, капітаном внутрішньої служби Ігорем Тимочко.

На території виправного закладу є храм на честь св.вмч.Анастасії Узорішительниці, де й проводилась по завершенню заходу Божественна Літургія за участі собору священників. Зокрема, приступили до Таїнств сповіді та Причастя більше десяти увʼязнених.

«Невдовзі православні віряни будуть відзначати день памʼяті св.вмч. Анастасії Узорішительниці. Ця мучениця, що своє життя присвятила допомозі увʼязненим, у четвертому столітті, і тепер є покровителькою увʼязнених. Ці нещасні потребують особливої уваги, тому й молимось за них, тому й надаємо їм можливість стати до сповіді, бути причасниками Тіла й Крові Христової» , - відмітив у своєму слові Архіпастир.

 

Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.




















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: