пʼятниця, 3 листопада 2023 р.

Духовенство Закарпатської єпархії ПЦУ провели в останню путь військового Максима Науменка.


03 листопада 2023 року в м.Ужгород, у ритуальному залі кладовища Кальварія, відбулася церемонія прощання із захисником України Максимом Науменком. Віддати шану воїну прийшли рідні воїна та друзі.

Максим Олегович Науменко народився 24 грудня 1978 року в Донецьку. У 2014 році, з початком бойових дій росії проти України, переїхав із родиною до Ужгорода і став активним учасником як музичного, так і громадського життя міста. Серед ужгородців він знайшов чимало друзів, адже мав відкриту, щиру і позитивну вдачу, – кажуть про нього близькі й колеги.
На початку повномасштабного вторгнення Росії Максим Науменко взяв до рук зброю і став на захист України у лавах ДПСУ. Служив у 105-му прикордонному загоні імені князя Володимира Великого.
Залишаючись до кінця вірним військовій присязі, захищаючи державу від російських окупантів, Максим Науменко загинув 11 жовтня 2023 року на Донеччині.
Бойові побратими-прикордонники знали Максима вірним та надійним товаришем, завжди готовим прийти на допомогу, сміливим і рішучим. Таким він залишиться у їхній пам’яті – справжнім Героєм, який віддав своє життя за незалежність України.
З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, Чин похорону очолив Секретар єпархіального управління протоієрей Сергій Ємець у співслужінні духовенства Закарпатської єпархії ПЦУ. 
Міський голова Богдан Андріїв, депутати міської ради, працівники виконавчого комітету висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким воїна.
Вічна шана і світла пам’ять Герою!






Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: