пʼятниця, 8 вересня 2023 р.

Духовенство Закарпатської єпархії ПЦУ звершили Чин похорону військового Олександра Лагіту.


08.09.2023 року в Ужгороді попрощалися із загиблим захисником – солдатом Олександром Лагітою, який загинув під час виконання бойового завдання 29 серпня 2023 року на Бахмутському напрямку.
Олександр Лагіта народився 8 серпня 1980 року в Ужгороді, тут пройшли його дитинство та юність. Навчався у місцевій школі №11, а потім – у профтехучилищі №19. Працював спочатку піцейоло, згодом у будівельній сфері.
Про Олександра відгукуються як про чудову людину з непростою та цікавою долею, з просвітленою душею, був сміливим, добрим, все найкраще віддавав людям і насамперед своїм дітям. Таким і залишиться у серцях та пам’яті всіх, хто його знав.
На набережній Незалежності прощалися із Героєм рідні, близькі, друзі, міський голова Богдан Андріїв, військові. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, Чин похорону звершили священники Закарпатської єпархії ПЦУ на чолі з прот.Сергієм Ємцем, після чого жалобна хода пройшла вулицями до Пагорба Слави, де Олександра Лагіту поховали з військовими почестями.
Вічна памʼять та шана Герою!














Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: