четвер, 7 вересня 2023 р.

УЖГОРОД. Архіпастир взяв участь в міському Віче до 1130 річниці міста над Ужем.


Цими днями виповнюється 1130 років із часу першої писемної згадки про Ужгород. Другий рік, як відзначається ця річниця міста над Ужем у складні для країни часи повномасштабної війни.

Загальноміське віче, на якому вшанували військових, що загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України, провели 07 вересня 2023 року в обласній філармонії, що в Ужгороді. На запрошення керівництва міста захід відвідав єпископ Ужгородський і Закарпатський Варснофій та протоієрей Сергій Ємець.
Після хвилини мовчання за полеглими військовими та цивільними, дорослими та дітьми, переглянули відео і згадали всіх Героїв, які поховані на Пагорбі Слави в Ужгороді – учасників російсько-української війни 2014 року, а також повномасштабної війни із 2022 року.
За особисту мужність, патріотизм, самовідданість Батьківщині та відвагу, проявлені під час бойових дій з метою захисту державного суверенітету, територіальної цілісності України, рішеннями кількох сесій міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин міста Ужгорода» (посмертно) загиблим військовослужбовцям.
Нагороди міський голова Богдан Андріїв вручив рідним Героїв.Завершили загальноміське Віче «Молитвою за Україну» у виконанні камерного хору «Кантус.
 
Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ. 







Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: