четвер, 24 серпня 2023 р.

Єпископ Варсонофій очолив екуменічний молебень за Україну.

 


24 серпня 2023 року, в Ужгороді святкування Дня Незалежності України розпочалося мистецько-патріотичною акцією «Молитва за Україну».

Традицію вітати на світанку рідну Державу зі святом започаткував Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом заслуженої працівниці культури України Наталії Петій-Потапчук.

Цьогоріч Молитва за нашу Державу та воїнство лунала біля Ужгородського греко-католицького кафедрального собору українською та мовами представників національних спільнот, які проживають у нашому краї, а також мовами інших народів світу, котрі підтримують Україну у боротьбі із російським агресором та супостатом. Очолив екуменічний молебень єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, у співслужінні духовенства Закарпатської єпархії ПЦУ та представників інших конфесій краю.

Участь у мистецькій акції узяли: керівники області та міста, депутати різних рівнів, військові, волонтери, громадськості та ЗМІ, ужгородці та гості нашого краю.

Закарпатський народний хор виконав низку патріотичних творів із свого репертуару. До виконання окремих музичних композицій приєднався фронтмен гурту «Шабля», відомий рок-музикант Вова Гейзер. 

Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.











Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: