четвер, 10 серпня 2023 р.

Єпископ Варсонофій відвідав парафію св.вмч.Пантелеймона в Буштино.

 


06 серпня 2023 року, в неділю 9-ту після П"ятидесятниці 
єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Варсонофій ( Руднік)  з архіпастирським візитом відвідав Свято-Пантелеймонівську парафію смт.Буштино, Хустсько-Тячівського благочиння, де очолив святкове богослужіння.Знаковим було й те, що Божествена літургія звершувалась у новозбудованому храмі вперше.

На паперті храму Архіпастиря зустрічали учні Недільної парафіяльної школи, які вручили Його Преосвященству запашний коровай.Так як престольне свято цього храму співпало з  робочим днем- громадою було вирішено вшанувати святого великомученика Пантелеймона саме в цей недільний день. За Богослужінням єпископу співслужили священники Хустсько-Тячівського благочиння.
Під час Божественної літургії були виголошені додаткові прохання за українське військо, яке захищає Україну від російського агресора.
Після Літургії відбувся велелюдний хресний хід навколо храму, з читанням Євангелія та окропленням вірних освяченою водою, по завершенні якого єпископ Варсонофій звернувся до вірян з повчальним словом, та привітав настоятеля і громаду з престольним святом. 
У свою чергу протоієрей Андрій Кравчук подякував Архіпастирю за візит та очолену ним молитву.
Закінчилось богослужіння уставним многоліттям.


Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ).






































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: