вівторок, 11 липня 2023 р.

Вітання єпископа Варсонофія 128-ій окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді з нагоди 101-ї річниці з Дня її створення.


Вітання 128-ій окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді з нагоди 101-ї річниці з Дня її створення.

 

                    Шановні військовослужбовці! Дорогі побратими!

                                                   Слава Ісусу Христу!

 

​Від імені Закарпатської єпархії Православної Церкви України та від себе особисто, щиро вітаю особовий склад 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади з 101-ою річницею з дня створення. З перших днів кривавої широкомасштабної агресії росії, ви в перших рядах захисників рідної землі, проявляєте зразки справжнього героїзму та самопожертви, високого професіоналізму, братерської взаємодопомоги та вірності присязі. Сьогодні ми висловлюємо вам слова вдячності за вашу мужність і відвагу, за непохитну стійкість та витривалість, за вашу любов до України, за вашу готовність захищати її в умовах жорстокої ворожої навали. Ви є одним із кращих бойових підрозділів нашої країни, який боронить територіальну цілісність та незалежність України на Сході країни. За свою, майже вікову, історію бригада пройшла бойовий, історичний та професійний шлях до свого становлення та продовжує накопичувати бойовий досвід. Ви, наші захисники та захисниці, є прикладом самовідданого служіння Українському народу, захисту нашого державного суверенітету та незалежності. Ви з гідністю продовжуєте та збагачуєте героїчні традиції нашого народу, викликаючи щире захоплення, повагу та вдячність українців. На сьогоднішній день ви спроможні виконати будь-які завдання за призначенням. Вам нерідко доводиться вибудовувати нові методи ведення війни, не спати по декілька діб. Ми пишаємося вами і віримо, що завдячуючи вам та іншим захисникам та захисницям нашого Українського війська, перемога буде за нами і довгоочікуваний мир прийде на нашу рідну землю.

​У цей день ми також молитовно вшановуємо пам’ять Героїв бригади, які зі щирої синівської любові до України до кінця мужньо боролися за її свободу та незалежність, за її майбуття. Їх самопожертва назавжди залишиться в наших серцях. Нехай Всемилостивий Господь упокоїть в оселях з праведними Героїв України, а ми збережемо вічную пам’ять і славу!

​Дорогі наші воїни-захисники! Як капелан бригади, запевняю вас у нашій постійній та неустанній молитві за вас і ваші родини. Нехай Господь додає вам сил і наснаги, дарує незламність духа та міцність здоров’я, завжди береже вас у здійсненні вашої шляхетної місії – бути міцною опорою України, знаряддям перемоги українського народу над усіма ворожими задумами, бути правдивими захисниками миру. У наших спільних молитвах ввіряємо кожного з вас під опіку Пресвятої Богородиці, нездоланної захисниці правди та добра!

​Вітаючи зі святом, прикликаю на вас Боже благословення з побажаннями Божої опіки в несенні служби. Слава Ісусу Христу і слава Україні!

 

З повагою,

+ Варсонофій

єпископ Ужгородський і Закарпатський

Православної Церкви України

11 липня 2023 року

 


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: