середа, 14 червня 2023 р.

Єпископ Варсонофій очолив Чин похорону військового Олександра Гогу.

 


14 червня 2023 року в Ужгороді провели в останню путь загиблого за Україну захисника Олександра Гогу, гранатометника 1-го механізованого відділення 2-го механізованого батальйону військової частини А0409.
Народився Олександр Георгійович Гога 2 квітня 1986 року у місті Бауска (Латвія). У 1993 році він із батьками переїхав до Ужгорода, де і прожив 30 років. Навчався у ЗОШ №8, далі вступив до професійного училища №5, у якому здобув фах автослюсаря. У місті його знають як чудового спеціаліста.
20 січня 2023 року був мобілізований до лав ЗСУ, а 6 червня, захищаючи Батьківщину, віддав життя, щоб його родина жила в мирі, злагоді, а Україна була вільною й незалежною.
Олександра згадують чуйною людиною, прекрасним чоловіком, батьком, сином, вірним другом, котрий завжди мчав на допомогу й міг підтримати добрим словом.
Чин похорону відбувся на площі Народній.Очолив його єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій у співслужінні духовенства Ужгородського благочиння. Із воїном прийшли попрощатися рідні, друзі та знайомі, міський голова Богдан Андріїв, військові, містяни. Після заупокійної літії скорботна хода пройшла вулицями міста до Пагорба Слави – тут Героя поховали із усіма почестями.
В Олександра Гоги залишилася мати, дружина, троє дітей. Сім'ї передали пам’ятний лист від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного на знак глибокої вдячності за жертовне служіння в лавах ЗСУ.
Вічна пам'ять і шана Герою!
 
Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ. 












Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: