неділю, 4 червня 2023 р.

Святкове богослужіння в день свята П"ятидесятниці.


 04 червня 2023 року, в день свята Святої Тройці, П’ятидесятниці, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій звершив святкову Божествену літургію святителя Іоана Золотоустого в єпархіальному храмі прп.Амфілохія Почаївського м.Ужгород.

Цей  день  пов’язаний  з величною подією  в священній  історії  Нового Завіту – Зішестя  Святого  Духа на  апостолів, а також він    має  духовне символічне  значення  для    християнина, нагадуючи  кожному  народження  новозавітної Церкви.  Під час Богослужіння були піднесені молитви за Україну та її військо, за припинення війни.  Після прочитання Євангелія  Архіпастир звернувся до присутніх з повчальним словом проповіді.До слова, цього дня велика кількість прихожан приступили до причастя Святих Тіла і Крові Господньої. 

На закінчення Літургії єпископ Варсонофій звершив велику вечірню свята П'ятидесятниці, з читанням коліноуклінних молитов та звернувся до вірних з повчальним словом, подякувавши кожному за присутність на Богослужінні.На завершення прозвучало уставне многоліття.

 

 ПРЕС-СЛУЖБА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ (ПЦУ).































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: