четвер, 25 травня 2023 р.

Архіпастир Закарпаття взяв участь в історичному Архієрейському Соборі ПЦУ.

 


Під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія 24 травня 2023 року в Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерських на території Верхньої Лаври відбувся Архієрейський Собор автокефальної Української Православної Церкви.

Перед засіданням було звершено молебень на початок всякої справи.

Участь в Соборі взяв єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій та  52 архієреї Православної Церкви України, за виключенням відсутніх з об‘єктивних причин. На початку засідання Предстоятель виголосив доповідь про діяльність ПЦУ від часу попереднього Собору (24 травня 2022 р.), після чого відбулося соборне обговорення актуальних питань порядку денного.

У підсумку Архієрейським Собором були ухвалені відповідні постанови. Зокрема, Статут (Положення) про управління Православної Церкви України і Постанова про врегулювання календарного питання в Православній Церкві України.

Окрім того, Собор схвалив роботу Предстоятеля, Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, та Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ) й засвідчив йому повну підтримку. Також було затверджено всі рішення ухвалені Священним Синодом УПЦ (ПЦУ) за період з попереднього засідання, відображені в синодальних документах і вкотре засвідчено бажання й готовність вести діалог, мета якого – досягнення єдності українського православ’я навколо Київського престолу на засадах Томоса про автокефалію.

З повним текстом постанов Архієрейського Собору можна ознайомитися за цим посиланням.

 

Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)


















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: